Genieten, dat doe je met een loungebank voor in de tuin. Op heerlijke zomerse dagen kan je zelf lekker onderuitgezakt een boekje lezen of een serie opzetten, vaak in combinatie met heerlijke dikke kussens en sfeerverlichting. Genieten en loungen op een luxe en comfortabele loungebank, wat wil je nog meer? Voordat dit kan moet je natuurlijk wel weten waarop je jouw keuze baseert om een loungebank voor in de tuin te kopen. Het allerbelangrijkste is dat het voor jou luxe en comfort biedt. Toch wordt er in dit artikel meer vertelt over waar je op moet letten bij het aanschaffen van een loungebank!

Hoeveel ruimte heb je?

Ruimte is voor een loungebank belangrijk, wanneer je een te grote oppervlakte uitdenkt is dat zonde. Dan is er geen ruimte meer voor accessoires zoals planten en eventuele kastjes, maar wellicht is er dan ook geen loopruimte meer. Daarnaast heb je misschien wel andere meubels die je wil matchen met de loungebank. Ook hiervoor is het handig om alvast een indeling uit te denken.

Matchen?

Misschien klopt het dat je de loungebank wil matchen met andere meubels. Het kan zijn dat er in de tuin al een aantal meubel bevinden die gemaakt zijn van bepaalde materialen, zoals aluminium en vironwood. Gelukkig is er een groot assortiment aan loungebanken met allerlei verschillende materialen en sommige hebben materiaal combinaties. Denk dus na over het soort materiaal dat je loungeban moet zijn! Naast dat materiaal belangrijk is, moet dit ook goed aanvoelen. Biedt de loungebank comfort? Zit en ligt het lekker? Deze keuze is volledig aan jezelf. Meningen verschillen. De ene wil leuningen de ander niet of denk eens aan kussen wil je deze stevig hebben? Enzovoort. Op deze pagina vind je verschillende soorten type loungebanken.

Onderhoud

Maak de keuze of je zin hebt om een onderhoudsbeurt te geven aan de loungebank of dat je liever zo min mogelijk doet. Dit heeft ook weer allemaal te maken met het soort materiaal en de kussens. Je hebt kussens die tegen water kunnen, maar ook kussens die er niet geschikt voor zijn. Wanneer je kiest voor kussens die niet weerbestendig zijn betekent dit dat je de kussens altijd droog moet opbergen. Denk dus goed na over wat voor jouw comfort biedt.

Je kan misschien ook genieten van: