Als je de beslissing hebt genomen om je huis te renoveren, moet je kiezen welke vloer je neemt. Marmerlook tegels kunnen een optie voor je zijn. Bij iedere verbouwing is een van de belangrijkste beslissingen die je zult maken, het type vloer dat je gaat leggen. Tegenwoordig worden er veel soorten marmerlook vloeren aangeboden. Het kan goed zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Een van de meest populaire en mooie soorten marmer die voor vloeren wordt gebruikt, is een witte keramische tegel met marmerlook. Deze vloer kan elke badkamer een gevoel van luxe geven en het helpt het uiterlijk van iedere kamer op te frissen. Maar, waar moet je aan denken als je een marmerlook tegel gaat uitzoeken?

Welke tegels kiezen?

Er zijn veel verschillende soorten marmerlook vloertegels beschikbaar, zowel lichte als donkere tegels. Beide kleuren zijn prachtig, maar op donkere tegels zie je eerder stof en op witte tegels eerder vuil. Hoewel sommige marmerlook tegels duurder zijn dan andere, maakt de duurzaamheid en uitstraling van de duurdere marmerlook tegels de extra kosten goed. Het is altijd verstandig om iets meer te investeren in je vloer. Zo voorkom je dat je spijt krijgt en je vloer er voortijdig weer uitgehaald moet worden.

Hoe duur is een marmerlook vloer?

De prijs van marmerlook tegels hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van de tegel en het formaat. Tegenwoordig kan men door geavanceerde productietechnieken de meest realistische print op de tegel drukken. Zo zie je bijna geen verschil tussen een echte marmeren tegel en een keramieken tegel met marmerlook. Marmerlook tegels zijn vergeleken met echte marmeren tegels veel beter betaalbaar. Als je dus wel wilt genieten van de luxe uitstraling van marmer, maar niet de prijs van een auto voor je badkamervloer wilt betalen, dan zijn deze tegels dus een zeer geschikt alternatief. 

Waarom een keramische marmerlook tegel kopen?

Echte marmerlook tegels zijn altijd van natuursteen. Dit type tegel is poreuzer dan een keramische tegel. De keramische tegels zijn daarentegen glad en hierdoor makkelijk in onderhoud. Je kunt de keramische tegels gemakkelijk schoonmaken met vrijwel ieder schoonmaakmiddel. Echt marmer kan alleen schoongemaakt worden met een daarvoor ontwikkeld schoonmaakmiddel. Denk goed na over in welke ruimte het marmer komt te liggen. Omdat marmer poreus materiaal is, blijft het langer goed in een woonkamer of slaapkamer dan in een badkamer of keuken. 

Zelf marmerlook tegels leggen of laten doen?

Het plaatsen van de tegel is een belangrijke overweging wanneer je een nieuwe vloer gaat aanschaffen. Veel mensen zullen hun eigen marmerlook tegels plaatsen, omdat het een relatief eenvoudig en gemakkelijk proces is. Waarom kiest men er toch soms voor een specialist in te huren? De kosten van het aanleggen van de marmerlook tegelvloer zal afhankelijk zijn van de hoeveelheid werk die erin gestoken moet worden. De benodigde tijd is afhankelijk van de ervaring en vaardigheid van de vakman. Hoewel er altijd een aantal aannemers zijn die meer in rekening brengen voor hun diensten dan de standaard is, zijn er veel klussers die redelijke tarieven vragen en keurig werk verrichten. Je weet dan zeker dat de tegels er optimaal in komen te liggen.

Je kan misschien ook genieten van: