Wanneer je als bedrijf veel droge goederen vervoert, dan is de kans natuurlijk aanwezig dat een deel tijdens het laden verloren gaat. Waar dit bij grote, vaak ‘vaste’ goederen niet het geval is, kun je je voorstellen dat bij het vervoeren van graan, meel of andere producten een risico bestaat dat je te maken krijgt met een stukje verlies. Omdat dit op lange termijn flink wat kan schelen in de omzet, is het belangrijk te kijken naar een goede oplossing voor dit probleem. Een goede oplossing is het gebruik van beladingsbalgen. Voor veel mensen is dit nog een relatief onbekende manier, maar voor de grotere bedrijven is het een absolute uitkomst. Het grote voordeel hieraan is namelijk dat je niet te maken hebt met verlies. Iets wat je met een normale manier van laden wel hebt.

Hoe gaat het in z’n werk?

Stel dat je een enorme fabriek hebt die dagelijks tonnen aan rijstkorrels verwerkt. Dan wil je natuurlijk het liefst dat het verlies tijdens het transport tot het minimum wordt beperkt. Je kunt je daarom wel voorstellen dat het niet erg efficiënt is, wanneer ervoor wordt gekozen de rijst met bijvoorbeeld een grote grijper in zakken of vrachtwagen te doen. Door gebruikt te maken van de beladingsbalgen van veenstratechnology.nl is dit dan ook verledentijd. Doordat dit is een gesloten systeem is, kunnen droge stoffen niet ‘ontsnappen’. Dit zorgt ervoor dat de netto opbrengst een stuk hoger wordt.

De voordelen van een beladingsbalg?

Het grote voordeel van het gebruik van deze balgen, is dat je weinig tot geen verlies hebt. Vooral in de huidige tijd, waarin we verspilling willen tegengaan, biedt deze manier van transport een perfecte oplossing voor dit probleem. Het grote voordeel is namelijk dat de goederen direct middels een gesloten systeem kunnen worden geladen en vervolgens ook kunnen worden gelost. Je kunt je dus wel voorstellen dat het met name bij droge stoffen tot enorm veel extra afzet kan leiden. Iets wat op lange termijn de omzet en dus ook winst ten goede komt. De eenmalige investering voor deze beladingsbalgen mag dan misschien wel stevig zijn, maar op lange termijn verdien je dit natuurlijk meer dan terug. Zo kun je bijvoorbeeld de eventuele ‘waste’ wel verdisconteren in je uiteindelijke prijs, maar weet je voor jezelf dat deze ‘waste’ een stuk lager uitvalt, dan wat je vooraf had ingecalculeerd.

beladingsbalgen zijn een goede investering

Dat het gebruik van beladingsbalgen een goede investering is, dat blijkt wel uit het feit dat je je verlies drastisch weet te reduceren. Je kunt je namelijk wel voorstellen hoeveel verschil het maakt of je 92 procent van de totale productie weet te laden of dat dit naar 98 procent of zelfs nog hoger gaat. Het is daarom dus zeker de moeite waard om eens een rekensommetje te maken en serieus te kijken wat het gebruik van deze techniek voor jou kan betekenen.

Je kan misschien ook genieten van: