Er zijn veel verschillende soorten dakwerken die je kan laten uitvoeren. Het kan daarom soms best moeilijk zijn om te bepalen wat er nodig is bij jou dak. Op deze pagina lees je meer over welke dakwerken er zijn.

1. Dakonderhoud

Dakonderhoud is een onderdeel dat vaak tijdens dakinspectie gebeurd. Er worden simpele klussen gedaan om het dak te onderhouden. Het is verstandig om dakonderhoud structureel plaatst te laten vinden.

2. Dakreiniging

Met dakreiniging zorg je ervoor dat je dak schoon blijft. Dit zorgt er ook weer voor dat je dat minder snel beschadigt raakt. Een dakreiniging zorgt er ook voor dat begroeiing als mos zichzelf minder goed kan gaan hechten aan het dak.

3. Dakinspectie

Een dak inspectie is vaak het eerste wat je doet voordat je alle andere dakwerken gaat uitvoeren. Zo krijg je een goed overzicht van alle problemen die opgelost moeten worden op je dak. Het is aangeraden dat je hiervoor een dakdekker gaat zoeken. Op deze manier weet je zeker dat alles gevonden wordt en het in sommige gevallen direct kan worden opgelost.

4. Dakrenovatie

Een dakrenovatie is een dakwerk dat vaak als laatste keuze wordt gezien. Je kiest voor een dakrenovatie als het te duur wordt om je dak te repareren of dat het simpelweg te oud is. Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om een dakrenovatie. Zo heb je renovatie van de constructie, bedekking of dakgoten.

5. Dakreparatie

Dakreparatie zal nodig zijn wanneer problemen als vochtvlekken of slijtage op het dak te lang genegeerd worden. In sommige gevallen zal het zelfs nodig zijn om je dak te gaan renoveren. Het liefst vermijd je deze onderhoud, omdat de prijzen hiervan vaak hoger zijn dan gewoon dakonderhoud.

6. Dakisolatie

Dit dakwerken is alleen van toepassing als je dak nog niet geïsoleerd is. Een geïsoleerd dak heeft vele voordelen. Denk aan het beter vasthouden van de juiste temperaturen of het besparen op de energie kosten.

Meer lezen over dakwerken? Bekijk de handige gids van Dakdekkers Gids!

Je kan misschien ook genieten van: