De komende winter wordt pittig, bij veel Nederlanders is er al een verhoging van het maandelijkse tarief van de energierekening op de mat gevallen. Waar je eerst 150 euro per maand betaalde, betaal je nu misschien wel 1000 euro per maand. Ruim vijf keer zoveel. Woningisolatie is daarom belangrijker dan ooit. In deze blog delen we verschillende opties van woningisolatie met je, zodat je kan besparen op de energierekening. 

Leeftijd huis

Het isoleren van je huis is afhankelijk van hoe oud je huis is. Hoe ouder je huis, hoe meer winst er te behalen valt met isolatie. Als je huis voor 1980 gebouwd is, is spouwmuurisolatie bijvoorbeeld een aantrekkelijke optie. Deze ingreep verdien je binnen enkele jaren volledig terug door een lagere maandelijkse energierekening. 

Gebruik zolder

Daken zijn vaak niet of slecht geïsoleerd. Daardoor betaal je jaarlijks honderden euro extra aan energiekosten. Een dakisolatie is extra interessant als jij de bovenste verdieping van het huis actief gebruikt. Is bij jou thuis de zolder bijvoorbeeld een slaapkamer? En staat hier regelmatig de verwarming aan? Dan is slechte dakisolatie erg zonde, omdat de warmte weglekt via het dak.

Wordt de zolder gebruikt als opslag? Dan kan het alsnog interessant zijn om het dak opnieuw te isoleren, omdat je zo veel rendement behaalt met een relatief simpele ingreep. 

Koude voeten

Staat de thermostaat bij jullie in de winter erg hoog, maar houd je nog steeds koude voeten? Dat geef toch een onbehaaglijk gevoel. Helemaal als je deze winter de thermostaat wat lager wilt zetten om te besparen op de energiekosten. Gelukkig, is daar een gemakkelijke oplossing voor: vloerisolatie. Vloerisolatie wordt in een dag aangebracht onder de vloer. Daardoor blijft de vloer warm, trekt vocht weg en heb jij heerlijk warme voeten de hele winter door. 

Slimme zet

Investeren in isolatie levert op korte termijn een lagere energierekening op, maar zorgt ook op langere termijn voor vele voordelen. Zo stijgt de waarde van de woning, omdat je een beter energielabel krijgt bij isolatie. Ook maak je de woning zo weer een stuk duurzamer. Iets waar kopers anno 2022 ook steeds meer op letten bij de aanschaf van hun nieuwe woning.

Isolatie is een investering op de korte termijn, maar levert jaarlijks zo een 500 euro op door besparingen en is binnen vier tot vijf jaar weer terugverdient. De werkzaamheden zijn vaak binnen een dag te realiseren waardoor je als huiseigenaar weinig last hebt van geluidsoverlast. 

Je kan misschien ook genieten van: