Een houten huis hoeft niet duur te zijn maar het blijft een uitgave. Daarom krijgen wij vaak de vraag hoe lang tuinhuizen en houten huizen mee gaan. Waarop ons antwoord weg verschillend is. Het ligt er namelijk heel erg aan hoe u met uw huis omgaat. Of u eens in de zoveel tijd onderhoud geeft. Als u uw huis goed onderhoud gaat uw huis voor eeuwig mee. Door de juiste handelingen en juiste middelen hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw huisje kapot gaat of veroudert.

Zon schade

Het geen dat vaak het meeste schade aanricht aan een houten constructie is de zon. Bescherm uw huis daarom goed tegen de zon. Dit doet u door een goeie coating aan te brengen en hitte matten op het dak te leggen. Hierdoor wordt de warmte opgenomen en weer vrij gelaten wanneer de zon weg is. Zo voorkomt u dat de zon in uw hout trekt of het hout kapot maakt. De zon zorgt ervoor dat hout kan gaan splijten waardoor de coating kapot gaat. Als de coating niet volledig is heeft de coating geen werking en kunnen alle ongewenste dingen toch in uw hout. Dingen zoals vocht en insecten maken dan van binnen uw hout kapot.

Coatings en verf

Naast de zon schade is het ook erg belangrijk dat u de juiste verf en lakken toe brengt op uw huis. Door de verkeerde lak of verf te gebruiken gaat u uzelf tegen werken waardoor vocht en insecten alsnog naar binnen komen in uw huis. Het is hierom dat deze coating, lak en verf zo van belang zijn. Als u bij ons een houten huis komt brengen wij al de juiste coating en lak toe. Maar vaak krijgen wij te horen dat klanten hun huis geverfd hebben en deze vervolgens is gaan splijten. Daarom maken wij graag duidelijk dat u de juiste verf moet gebruiken als u een kleurtje wilt aanbrengen op uw huis. Deze 3 zorgen er samen voor dat de conditie van het hout helemaal in takt blijft en gezond. Door het hout goed te houden gaat uw huisje natuurlijk voor eeuwig mee. Bij de jaarlijkse onderhoud zit dan wel een controle op lak en coating om te garanderen dat alles op orde is.

Onderhoud

Naast de juiste coatings en zon bescherming is het ook erg belangrijk alles bij te houden. Door uw huis regelmatig schoon te maken van binnen maar ook van buiten ziet u snel dingen die niet kloppen en kunt u hier snel op handelen. Onderhoud uw huis daarom minimaal een keer per jaar om er zeker van te zijn dat alles klopt en uw huisje geen onnodige schade oploopt door het weer of door ongedierte. Voor onderhoud advies kunt u altijd een kijkje nemen op onze website waar wij tips geven over hoe u een goede controle ronde loopt rondom uw huis en er voor zorgt dat u het onderhoud op de juiste manier uitvoert. Als u deze 3 dingen goed bijhoud gaat uw huisje voor altijd mee.

Je kan misschien ook genieten van: