Heb je een leuke bovenwoning kunnen scoren? Gefeliciteerd! Helaas hebben veel oudere bovenwoningen erg steile trappen, ronde trappen of wenteltrappen. Dit maakt het verhuizen naar deze woning erg lastig. Is dit het geval bij jouw bovenwoning? Lees dan hier tips hoe je het verhuizen makkelijker maakt.

Bereid je woning goed voor

Zorg dat je eerst de woning goed opknapt voordat je gaat verhuizen. Check bijvoorbeeld of er een nieuwe vloer in moet en of je de muren moet verven. Zulke taken zijn lastiger uit te voeren als je eenmaal verhuisd bent. Doe dit daarom het liefst van tevoren. Probeer daarom te regelen dat je genoeg overlap hebt tussen het krijgen van de sleutel van je nieuwe huis en het opleveren van je oude woning. Als dit niet mogelijk is kan je jouw spullen eventueel tijdelijk in een opslag bewaren.

Maak gebruik van een hoogwerker

Als je jouw spullen moet gaan verhuizen op een steile trap wordt het erg zwaar. Sommige meubels kan je niet tillen op een trap, zoals een wenteltrap. Daarom is het verstandig om hiervoor een hoogwerker te gebruiken. Je kunt een hoogwerker huren per dag. Plan dit niet te krap. Zo weet je zeker dat je klaar bent met verhuizen als je de hoogwerker weer moet inleveren. Voor hoogwerker verhuur kan je kiezen uit verschillende soorten hoogwerkers, zoals een schaarhoogwerker of een aanhanger hoogwerker. Bekijk welke hoogwerker het meest geschikt is voor jouw verhuizing.

Huur een verhuislift

Een andere optie is om een verhuislift te huren. Met de verhuislift kan je makkelijk zware meubels verplaatsen en tillen. Zo verklein je de kans op het krijgen van schade aan je meubels. Je kunt hiermee spullen naar beneden brengen en naar boven. Hierdoor heb je ook minder mensen nodig bij je verhuizing. Je kunt een verhuislift samen met een verhuisbusje huren. Als je niet genoeg mensen hebt om je te helpen met verhuizen kan je vaak ook iemand bij dezelfde organisatie inhuren om je te helpen. Huur of leen daarnaast ook andere benodigdheden, zoals een transportroller.

Inpakken van spullen

Zorg dat je al je spullen voor de verhuizing goed hebt ingepakt. Gebruik hiervoor stevige dozen. Zorg dat de dozen niet te zwaar zijn door zware dingen te verdelen over verschillende dozen. Je wilt immers niet dat iemand door zijn rug gaat. Voor kleding kan je eventueel speciale kledingdozen gebruiken. Zet duidelijk op de dozen in welke kamer de spullen moeten staan. Moet er iets weg worden gegooid? Zorg dat het dan duidelijk is welke dozen weggegooid moeten worden. Zo voorkom je vervelende problemen.

Zorg ook dat je een goede planning hebt. Plan je verhuizing lang van tevoren, reserveer op tijd de benodigde materialen en vraag op tijd je vrienden om te helpen.

Je kan misschien ook genieten van: