Wanneer je recent een woning hebt gekocht, dan weet jij als geen ander dat iedereen een andere smaak heeft qua vloer. Het is tegenwoordig daardoor bijna niet meer mogelijk om een huis te vinden waarbij de vloer precies naar wens is. Het uitzoeken van een nieuwe vloer is dan ook belangrijk voor nieuwe huizenbezitters. Vandaag de dag zijn moderne interieurs, zoals: industrieel, minimalistisch en landelijk mateloos populair. Natuurlijk wil je het liefst een vloer die bij deze interieurstijlen past. Maar hoe kies je een moderne vloer? In deze blog leggen wij je dat haarfijn uit.

1. Warm en rustig

Voor de meeste mensen is het nog steeds belangrijk dat we ons echt thuis voelen in huis. Hierdoor zijn we tijdens de coronacrisis massaal op zoek gegaan naar een interieur dat zowel warmte als rust uitstraalt. Dit is een hele verandering als we terugkijken naar de pastelkleuren die in 2019 populair waren. Tegenwoordig zijn donkerblauw en diverse bruintinten de favoriet. Dit is niet zo gek aangezien deze kleuren een ruimte veel karakter geven en goed te combineren zijn. Zo kan je deze kleuren gemakkelijk combineren met bijvoorbeeld hout, koper en goud. Kies bijvoorbeeld eens voor een click pvc vloer met lange planken en weinig noesten voor een ultieme balans tussen warmte en rust.

2. Industrieel blijft populair

Ondanks dat de industriële interieurstijl al enkele jaren oud is, blijft het vandaag de dag nog mateloos populair. Dit is niet zo gek aangezien dit als één van de modernste interieurs wordt gezien. Deze interieurstijl maakt namelijk gebruik van grote houten meubels, staaldeuren en veel donkere kleuren. Combineer een industrieel interieur eens met een visgraat vloer voor een perfecte combinatie. Ben je niet zo’n fan van drukke patronen? Dan is een donkere vloer ook uitermate geschikt.

3. De Wabi Sabi stijl

Deze trend is overgewaaid vanuit Japan en staat bekend om echtheid, puurheid en eerlijkheid. Hierbij gaat het niet alleen om de keuze van de materialen, maar ook om de stijlen. Denk bijvoorbeeld aan een vleugje urban, modern en wat industrieel en vintage. Wil jij een moderne vloer? Dan zit je met de Wabi Sabi stijl zeker weten goed. Populaire vloeren zijn onder andere natuursteentegels of de moso bamboe. Beiden zijn ontzettend duurzaam in gebruik.

4. Duurzame materialen

Bij een moderne vloer mag het gebruik van duurzame materialen natuurlijk niet ontbreken. Tegenwoordig zijn wij ons steeds meer bewust van de schade die wij veroorzaken aan onze planeet. Dit is zelfs terug te zien in de materialen en keuzes in ons interieur. Zo is het vandaag de dag mogelijk om ook te kiezen voor een duurzame vloer. Een goed voorbeeld hiervan zijn de PVC vloeren. Deze vloeren zijn 100% recyclebaar en voldoen aan strenge Europese certificeringsnormen. Hierdoor geniet je van duurzaam kunststof, terwijl het lijkt alsof je een echte houten vloer in huis hebt. Ideaal als je de bomen wilt besparen!

Je kan misschien ook genieten van: