De spouwmuur zorgt voor een opening tussen de muren van je woning. Dit is een gewilde plek voor wespen om zich te nestelen, maar hoe herken en hoe kun je een wespennest in een spouwmuur verdelgen? Je ontdekt het in dit artikel. 

Zo herken je een wespennest in de spouwmuur

Het herkennen van een wespennest in de spouwmuur is lastiger dan je denkt. Je kunt het nest namelijk niet zien, waardoor je op andere signalen moet letten. Hangen er steeds meer wespen rondom je woning en zie je wespen via gaatjes in de muur naar binnen dringen? Dan is de kans groot dat je last hebt van een wespennest in de spouwmuur. In het begin zul je alleen de koningen rond het huis zien vliegen, maar als er een koningin in de buurt van je huis is dan zullen er snel meer wespen volgen. 

Wespennest in spouwmuur verwijderen

Heb je last van een wespennest in de spouwmuur en wil je het wespennest veilig verwijderen? Begin dan eerst met het beschermen van je huid en ogen. Zorg voor beschermende kleding en verdelg de wespen bij voorkeur zo vroeg mogelijk. In de ochtenduren zijn wespen aan het rusten, waardoor ze minder snel doorhebben dat jij in de buurt bent. Verdelg de wespen vervolgens door wespengif in de gaten van de muur te spuiten. Na enkele dagen zullen alle wespen dood zijn. Het is soms nodig om een behandeling te herhalen om alle wespen uit te roeien. 

Let op: het verschil tussen een wespennest en bijennest is niet goed duidelijk. Kijk daarom naar de insecten die rondvliegen. Wespen zijn felgeel met zwart, terwijl bijen een okergele met bruine kleur hebben. Heb je last van bijen, dan schakel je een imker in om ze veilig te verwijderen.

Je kan misschien ook genieten van: